Pazar, Eylül 8, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaHayvancılık HaberleriDanimarka'daki hayvancılık çiftçilerini yeni karbon vergisi vuracak

Danimarka’daki hayvancılık çiftçilerini yeni karbon vergisi vuracak

Danimarkalı hayvan çiftçileri, hükümetin 1990 seviyelerine kıyasla emisyonları %70 oranında azaltma sözünü yerine getirmesi üzerine dünyada sera gazı emisyonları üzerinden vergi ödeyen ilk çiftçiler olacak.

Danimarka parlamentosunda Ağustos ayında onaylanması beklenen siyasi partiler, çiftçi temsilcileri ve yeşil gruplar arasında varılan yeni anlaşmanın ardından çiftçiler 2030 yılından itibaren yeni vergiyi ödemeye başlayacak.

Temel oran, ton başına 300 DKr (ton başına 33 sterlin) olarak belirlenirken, 2035’ten itibaren ton başına 750 DKr’ye (ton başına 83 sterlin) çıkarılacak.

Ancak çiftçilere %60 oranında bir indirim sunuluyor, bu da başlangıçta ödeyecekleri karbon vergisinin yıllık ton başına 120 DKr (ton başına 14 sterlin) olarak belirleneceği anlamına geliyor.

Ortalama bir Danimarka ineğinin yılda yaklaşık 6 ton karbondioksit eşdeğeri (çoğunlukla metan olarak) yaydığı tahmin ediliyor ve yeni vergi inek başına yaklaşık 720 Dkr (82 Sterlin) oluyor.

Bu ücretler 2035 yılında artacak olsa da, vergi gelirleri ağaç dikimi ve yeniden vahşileştirme teşvikleri de dahil olmak üzere çeşitli geçiş destekleri yoluyla çiftçilere iade edilecek.

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar