Pazar, Eylül 8, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaHayvancılık HaberleriKırmızı Ette Yine İthal Çözüm

Kırmızı Ette Yine İthal Çözüm

Kasaplar da kırmızı etin 400 yi buldu.

ESK’nın kurban bayramı sonrası satılamayan kurbanlık hayvanlara düşük fiyat vermesi sonrası üreticiler kalan hayvanlarını geri götürdü, ESK da beklenen et girişinin olmadı.

Ve sonuç olarak yine et krizine çözüm ithalatta bulundu. Polonya dan kırmızı et ithalatı yapılacak ve gelen etler 195tl+Kdv olarak satılacak. Vatandaşa direk satışı olmayacak.

Süt fiyatlarından dolayı kesilecek inek miktarındaki azalma, turizm de sezon olması etkenleri ile et fiyatı tavan yapmış durumda.

Uzun vadeli çözümlerin olmaması ve hemen bir yerden bulalım politikası ile idare edilen ülkemiz de ete her yıl olduğu gibi bu yılda aynı stratejiyi uyguluyoruz. Peki ama nereye kadar. Patlak veren Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaşadığımız gıda krizi de bizi pek uyandırmış görünmüyor. Hemen bir yerden bulalım çiftçi kazanmasa da olur ithalatçı kazanıyor nasıl olsa politikamız olanca hızıyla devam ediyor.

Peki Nereye Kadar Böyle?

Bu günü kurtaralım yarına bakarız politikası ile yönetilen tarım ve hayvancılığımız ne zamana kadar böyle devam edecek bilemiyoruz. Ancak tek gerçek bunun böyle uzun sure gidemeyeceği. Çiftçi her gün azalıyor. Her gün birileri bu işten elini çekiyor. Bir gün üretici bulamayacağız. ve sadece ithalata dayalı bir hale geleceğiz. O zaman bu fiyatları nasıl dengede tutacağız yeni günlük çözümler mi arayacağız?

Acilen kendimize gelmemiz ve çiftçimize üreticimize sahip çıkmamız gerekiyor.

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar