Pazartesi, Eylül 16, 2024
spot_imgspot_imgspot_img
Ana SayfaTarım HaberleriTarım Sigortaları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız Oldu

Tarım Sigortaları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Osman Yıldız Oldu

Tarım Reformu Genel Müdürü Sayın Dr. Osman YILDIZ, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın tensipleriyle Tarım Sigortaları Havuz Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Ülkemizde ilk defa 2005 yılında çıkarılan 5363 Sayılı Tarım Sigortaları Kanunu ile üreticilerimizin doğal afetlerden dolayı uğradığı kayıpları telafi etmek ve tarımda sürdürülebilirliği sağlamak amacı ile Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kurulmuş ve ilk poliçe 1 Haziran 2006 yılında tanzim edilmiştir.

TARSİM, devlet – özel sektör – sivil toplum işbirliğinde kurulmuş olan kar amacı gütmeyen tüzel bir yapı olup, iklim değişikliği ile şiddeti ve sıklığı artan doğal afetler nedeniyle ortaya çıkabilecek verim ve kalite kaybı riskini, devlet prim desteği ile teminat altına alarak çiftçilerimizin tarımsal üretimlerini güvenle sürdürmelerini sağlamaktadır.

TARSİM kurulduğu günden bu yana çiftçi ve üreticiler tarafından benimsenmiş olup bu artan sigortalılık oranları ile kendini kanıtlamıştır. Bu kapsamda sigortalı alan büyüklüğü, poliçe sayısı ve toplanan prim miktarı sürekli olarak her yıl artmıştır. Buna göre 2022 yılında geçen yıla göre; sigortalı alan % 12 artarak 34,9 milyon dekara, poliçe sayısı % 12 artarak 3,1 milyon adete, toplanan prim ise % 71 artarak 9 milyar TL’ye ulamıştır.

İlk poliçenin tanziminden günümüze kadar önemli bir başarı örneği gösteren TARSİM; Tarım Reformu Genel Müdürümüz ve Tarım Sigortaları Havuz Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Osman YILDIZ’ın Başkanlığında daha ilerilere taşınarak yeni başarılara imza atacaktır

İlgili Haberler

YORUM YAP

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -spot_imgspot_img

Popüler Haberler

Sponsorlu içerik

Son Yorumlar